POKYNY PRO PŘÍPRAVU ROZRHU NA PODZIMÍ SEMESTR
 AKADEMICKÉHO ROKU 2024/2025

 

1. Odpovědnost a závazné pokyny pro tvorbu rozvrhu

Rozvrháři ústavů a oddělení zodpovídají za to, že připravené rozvrhové lístky pokrývají celou výuku, kterou zajišťuje jejich ústav (oddělení) včetně výuky, na které se podílejí doktorandi. Oboroví rozvrháři převezmou hotové rozvrhové lístky a překontrolují jejich správnost a úplnost (dle Studijního katalogu)!!! Oboroví rozvrháři budou tvořit rozvrh a to u povinných a povinně volitelných předmětů dle doporučených studijních plánů, u volitelných předmětů dle výsledků registrace. Počet vyučovacích hodin musí odpovídat platným údajům v katalogu předmětů. Je nepřípustné zařazovat do rozvrhu takovou výuku (např. výběrové přednášky), o níž je známé, že se nebude konat (např. pro malý počet přihlášených studentů, tj. méně než 5) nebo se nebude konat po většinu semestru.

Všechny změny v rozvrhu mohou provádět pouze příslušní oboroví rozvrháři.

 

2. Rozvrháři ústavů zajistí

2.1. Zdrojový soubor úvazků ústavu,

2.2. Vytištění rozvrhových lístků je-li požadováno oborovými rozvrháři

2.3. Shromáždění požadavků učitelů, na kdy jim nelze zařadit výuku.

Při tom budou dodržovat zásady uvedené na www stránkách

http://www.sci.muni.cz/~akubena/rozvrh/index.html, dbát pokynů oborového rozvrháře, fakultního rozvrháře a spolupracovat s plniči ISu (zejména na vytvoření seminárních skupin).

 

3. Pedagogičtí zástupci zajistí aktualizaci katalogu předmětů na ISu (změny vyučujících a členění předmětů na seminární skupiny). Budou přitom spolupracovat s rozvrháři ústavů. Nebudou-li v ISu včas založeny seminární skupiny tak, jak to vyžadují rozvrhové podklady, založí se automaticky při importu rozvrhu do ISu.

 

4. Zařazení mezifakultní výuky. Oboroví rozvrháři se domluví na zařazení integrované výuky (PedF, ESF, FF, FI, LF, FS VUT apod.) s příslušnými rozvrháři na jiných fakultách. Pro kombinaci s angličtinou, češtinou a dějepisem bude znám čas hlavních přednášek na FF. Pro obory učitelství matematiky a speciální pedagogiky, resp. hudební výchovy, resp. výtvarné výchovy, resp. animátor poh. aktivit bude znám rozvrh stěžejních přednášek na PedF, resp. na FSpS.

 

5. Velké přednášky a posluchárny UKB. V UKB budou v tomto semestru k dispozici naše posluchárny a navíc byla pro naši potřebu v podzimním semestru 2024 částečně vyhrazena tato posluchárna: B22-116 (LF 332 míst) v pondělí od 12.00 do večera (první pondělí v semestru bude B22-116 od 18.00 zapůjčena LF, výuka odpadne resp. bude nahrazena).

U zařazování velkých přednášek vedení fakulty souhlasí, že mohou být v posluchárnách s kapacitou o 25 % menší, než je odhad počtu studentů.

 

6. Výuka společného základu oboru učitelství bude v posluchárně Z6 a částečně v UKB.

 

7. Bloková výuka je možná pouze první a poslední výukový týden semestru. Výjimky uděluje proděkan.

 

8. Výluky poslucháren.

·         Zatím není jasné, zda v Aule na Kotlářské bude probíhat několik pondělí odpoledne jednání AS MU. Volno musí zůstat minimálně od 14.00 do večera.

·         Fakultě FSpS poskytneme v pátek od 16.00 místnosti B11-305, B11-335, B11-132.

 

9. Děkanské volno. V semestru bude děkanské volno pro 1. ročníky v době Imatrikulací dne 16.10.2024.
Prosíme rozvrháře a úvazkáře, aby informovali vyučující na svých ústavech, aby vyučující s volnem mohli počítat při plánování výuky.


 

 

10. Harmonogram přípravy rozvrhu

Oboroví rozvrháři nahlásí nejpozději do 7.8.2024 fakultnímu rozvrháři požadavky na zařazení velkých přednášek a oborových seminářů.

Rozvrháři ústavů a oddělení předají podklady uvedené v bodě 2 oborovému rozvrháři dle jeho pokynů, nejpozději však do 9.8.2024.

Stanovil-li Oborový rozvrhář jiné termíny, platí ty, které stanovil on.

Rozvrh se začne sestavovat v pondělí 19.8.2024 v 10:00 elektronicky.

Zveřejnění rozvrhu: 30.8. 2024 na ISu a webu fakulty.

 

11. Věnujte, prosím, pozornost www stránkám http://www.sci.muni.cz/~akubena/rozvrh/index.html,

 na kterých naleznete bližší údaje. Všechny aplikace byly přesunuty na server www.sci.muni.cz.

 

Tento pokyn bude distribuován emailem.

 

V Brně dne 18. 6. 2024

 

    Alan Kuběna                                                              RNDr. Pavel Lízal, Ph.D.

  fakultní rozvrhář                                                     Proděkan pro pregraduální studium