Informace o projektu
Budoucnost práce v nízkouhlíkové ekonomice: Perspektivy spravedlivé transformace české energetiky (POSTWORK)

Informace

Projekt nespadá pod Přírodovědeckou fakultu, ale pod Fakultu sociálních studií. Oficiální stránka projektu je na webu muni.cz.
Logo poskytovatele
Kód projektu
TL05000289
Období řešení
7/2021 - 12/2023
Investor / Programový rámec / typ projektu
Technologická agentura ČR
Fakulta / Pracoviště MU
Fakulta sociálních studií
Spolupracující organizace
NaZemi

Ambicí projektu je poskytnout představu o dopadech očekávané nízkouhlíkové transformace energetického sektoru na trh práce a o možnostech rekvalifikací dotčených skupin obyvatel. Výstupy projektu odvodí kompetence uplatnitelné na transformovaném trhu práce a pomohou tak volbě vhodných vzdělávacích politik a politik zaměstnanosti. V souladu s tím jsou hlavními cíli projektu:
1. Kvantifikace dopadů přechodu na nízkouhlíkové technologie v energetice na trh práce v ČR dle odvětví (na sektor energetiky i na další odvětví skrze strukturu dodavatelských řetězců)
2. Analýza možností a preferencí rekvalifikací osob zaměstnaných v transformací nejvíce dotčených odvětvích
3. Studie příležitostí a hrozeb nízkouhlíkové transformace z hlediska jejích dopadů na organizaci práce v sektoru energetiky

Cíle udržitelného rozvoje

Masarykova univerzita se hlásí k cílům udržitelného rozvoje OSN, jejichž záměrem je do roku 2030 zlepšit podmínky a kvalitu života na naší planetě.

Cíl udržitelného rozvoje č.  9 – Průmysl, inovace a infrastruktura Cíl udržitelného rozvoje č.  10 – Méně nerovností Cíl udržitelného rozvoje č.  13 – Klimatická opatření

Publikace

Počet publikací: 7


Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.