Výzva pro podávání žádostí o grant MSCA-Postdoctoral Fellowship 2024

Mladí vědci MU i zahraniční postdokové mohou také letos podat žádost o grant z programu Marie Sklodowska-Curie Postdoctoral Fellowship až na dvouletou stáž.

6. 6. 2024

Bez popisku

Do 11. září 2024 probíhá výzva k podávání žádostí o granty evropského projektu Marie Sklodowska-Curie Postdoctoral Fellowship.

Toto schéma je určené začínajícím vědcům MU, kteří uvažují nad absolvováním zahraniční vědecké stáže na zahraniční instituci, případně výzkumným skupinám, které ve svých řadách mohou obdobně uvítat postdoktoranda ze zahraničí.

Uchazeč musí mít za sebou nejvýše 8 let vědecké praxe (tj. do 8 let od obhajoby disertační práce). Žádost zpracovává uchazeč společně se supervizorem a za asistence projektové podpory. Délka stáže činí 12 - 24 měsíců.

MSCA-PF jsou navíc v České republice zvýhodněny druhotnými možnostmi financování: 
1) v tzv. Widening schématu pro podporu vědecké excelence ve vybraných zemích, případně 2) ze zdrojů OP Jan Ámos Komenský.
Zejména žádost v rámci OP JAK (podávaná v případě neschválení první žádosti MSCA) nezanedbatelně zvyšuje šanci na úspěch! Možnost národního financování je však aktuálně platná pouze do srpna 2026, proto je pro podání žádosti o stáž MSCA nyní ten nejlepší možný čas.

Podrobnější informace (v AJ) lze najít na naší micro-site věnované podpoře MSCA, případně je možné se obrátit na Oddělení projektové podpory PřF, viz kontakty vpravo.

Kontaktní osoby OPP PŘF:

Mgr. Kateřina Ježová, Ph.D
e-mail: jezova@sci.muni.cz
tel: +420 549 49 6662
(pro ústavy PřF Kampus Bohunice)

Bc. Tomáš Lády
e-mail: lady@sci.muni.cz
tel: +420 549 49 4187
(pro ústavy PřF Kotlářská)

 

 

 

 

 

 

 


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.