Konference českých nadějí proběhla již podruhé v kampusu

18. 2. 2020 Kateřina Kudličková

Bez popisku

Dne 6.-7. února se v Univerzitním kampusu Brno Bohunice uskutečnila středoškolská Konference českých nadějí II. Akce se zúčastnilo celkem 350 studentů z celé České i Slovenské republiky. Cílem akce bylo seznámit studenty s různými mimoškolními aktivitami, s úspěšnými mladými, kteří jim předají své zkušenosti a s organizacemi a firmami, které je mohou obohatit o spoustu zkušeností a příležitostí.

Ve čtvrtek na účastníky čekal den plný workshopů, kterých proběhlo celkem 30, kdy se studenti mohli přiučit nové dovednosti od oblasti vědy, přes rétoriku a žurnalistiku až po podnikání.

Páteční program se nesl v duchu přednášek úspěšných středoškoláků a vysokoškoláků. Ráno zahájila konferenci panelová diskuze na téma českého školství, které se zúčastnila exministryně školství Kateřina Valachová, prorektor MU Břetislav Dančák a bývalý děkan PřF MU Jaromír Leichmann. Následovaly tři hlavní přednášky, kde svůj příběh popsala osminásobná světová šampionka v bojových sportech Martina Ptáčková, nejmladší starosta v ČR Jan Papajanovský a jedna z největších nadějí české vědy, Alexandr Zarivnij. Během odpoledne proběhlo dalších 15 přednášek rozdělených do sekcí věda, inspirace a podnikání. Studenti se mohli zároveň pobavit s různými organizacemi např. o možnostech stáží.

Fotogalerie z akce ZDE a ZDE.

Web: https://czechopes.cz

Facebookový event ZDE.

Bez popisku


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.