Informace pro zaměstnance ohledně covid-19

9. 9. 2020 Roman Čermák

Bez popisku

Vážení kolegové, 

od čtvrtka 10. září 2020 platí nové nařízení Ministerstva zdravotnictví podle kterého musí lidé povinně nosit roušku ve vnitřních prostorách budov. 

Roušky budou povinné ve společných prostorách škol s výjimkou tříd. Zaměstnanci vykonávající práci na jednom místě, například v kanceláři, s minimálně dvoumetrovým rozestupem od dalších osob roušku mít nemusí.

Roušky jsou od 10.9.2020 povinné mimo bydliště nebo místo ubytování (např. hotelový pokoj). V případě budov škol, školských zařízení a budov vysokých škol se povinnost vztahuje pouze na společné prostory těchto budov (např. chodby a záchody). Výjimku z povinnosti mají například děti do dvou let, děti a pedagogové v mateřských školách, hospitalizovaní pacienti, osoby při provádění autorského díla, moderátoři, sportovci v době tréninku nebo soutěže, snoubenci v průběhu obřadu a další. Další informace a veškeré výjimky jsou uvedeny v mimořádném opatření: 

https://www.mzcr.cz/wp-content/uploads/2020/09/Mimoradne-opatreni-noseni-ochrannych-prostredku-dychacich-cest-s-vyjimkami-s-ucinnosti-od-10-9-2020-do-odvolani.pdf


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.